Kakuatan kacapean bahan tabung waja seamless ti Shandong Derunying peka pisan kana sababaraha faktor éksternal sareng internal, dimana faktor éksternal kalebet bentuk, ukuran, kalancaran permukaan, sareng kondisi jasa atanapi sapertos bagian-bagianna, sareng faktor internal kalebet komposisi, tékstur, purity, résidu résidu jeung sajabana tina bahan éta sorangan. Parobihan anu jelas tina faktor ieu bakal nyababkeun turun naek atanapi bahkan béda anu signifikan dina kinerja kacapean tina matéri.

Pangaruh faktor kana kakuatan kacapean mangrupikeun aspek anu penting dina panalungtikan kacapean. Panilitian ieu bakal ngabantosan dina desain struktur bagian anu pas, pilihan bahan tabung baja seamless anu leres sareng nyusun rupa-rupa téknik pamrosésan anu tiis sareng panas anu rasional, sahingga mastikeun performa kacapean anu tinggi.

1. Pangaruh konsentrasi setrés
Sacara konvensional, kakuatan kacapean diala ngalangkungan pangukuran nganggo conto lemes anu rumit. Nanging, bénten-bénten anu bénten, sapertos léngkah, jalan konci, benang, sareng liang minyak sareng sajabana, pasti aya dina bagian mékanis anu saleresna. Ayana kiyeu ieu ngahasilkeun konsentrasi setrés, anu ngajantenkeun setrés maksimal maksimum dina akar kiyeu langkung ageung tibatan setrés nominal ditanggung ku bagéan éta, sareng sering ngamimitian kagagalan kacapean bagian na.

Koéfisién konsentrasi setrés téoritis Kt: babandingan stres aktual maksimum kana setrés nominal dina akar kiyeu anu dicandak numutkeun tiori elastis dina kaayaan elastis anu ideal.

Koefisien konsentrasi setrés anu épéktip (atanapi koefisien konsentrasi setrés kacapean) Kf: babandingan watesan kacapean σ-1 tina conto lemes kana wates kacapean σ-1n tina sampel kiyeu.
Koefisien konsentrasi setrés épéktip dipangaruhan sanés ngan ukur ku ukuran sareng bentuk komponénna, tapi ogé ku sipat fisik bahan, pamrosésan, pangobatan panas sareng faktor-faktor sanés.

Koefisien konsentrasi setrés anu épéktip ningkat ku seukeutna kiyeu, tapi biasana langkung alit tibatan koefisien konsentrasi setrés téoritis.
Koefisiensi sénsitip kiyeu kacapean q: koefisien sensitipitas kiyeu kacapean nunjukkeun sénsitip bahan kana lekukan kacapean sareng diitung ku rumus ieu.
Kisaran data q nyaéta 0-1, sareng anu langkung alit nyaéta q, anu kirang peka nyaéta bahan tabung waja seamless kana lekukan. Ékspérimén nunjukkeun yén q henteu murni konstanta bahan, sareng masih aya hubunganana sareng ukuran na; q dasarna henteu aya hubunganana sareng kiyeu ngan ukur radius kiyeu langkung ageung tibatan nilai anu tangtu, nilai radius anu bénten-bénten pikeun bahan anu béda atanapi status pamrosésan.

2. Pangaruh tina ukuran
Kusabab hétérogénitas tékstur sareng cacat internal tina matéri, kanaékan ukuran bakal ngagedékeun kamungkinan kagagalan bahan, sahingga ngirangan watesan kacapean tina matéri. Ayana pangaruh ukuran mangrupikeun masalah anu penting dina nerapkeun data kacapean anu diala ngalangkungan pangukuran sampel alit di laboratorium kana bagian ukuran anu saleresna. Teu mungkin pikeun sacara lengkep sareng sami ngagambarkeun konsentrasi setrés, gradién setrés atanapi anu sapertos dina bagian ukuran anu saéstuna, janten hasil laboratorium sareng kagagalan kacapean sababaraha bagian khusus saling nyambung.

3. Pangaruh status pamrosésan permukaan
Tanda mesin henteu rata sok aya dina permukaan mesin. Tanda ieu sami sareng kiit alit anu nyababkeun konsentrasi setrés dina permukaan bahan, sareng bakal ngirangan kakuatan kacapean tina matéri. Tés nunjukkeun yén, pikeun waja sareng waja aluminium, watesan kacapean tina mesin kasar (péngkolan kasar) langkung handap tina polesan halus bujur ku 10% -20% atanapi langkung. Anu langkung luhur nyaéta kakuatan matéri, langkung sénsitip kana permukaan lemes.


Pos waktos: Aug-06-2020