Kakuatan kacapean tina bahan tube baja seamless ti Shandong Derunying pisan sénsitip kana sagala rupa faktor éksternal sarta internal, wherein faktor éksternal kaasup bentuk, ukuran, smoothness permukaan, sarta kaayaan jasa atawa kawas sahiji bagian, sarta faktor internal kaasup komposisi, tékstur, purity, stress residual jeung saterusna tina bahan sorangan.Parobahan halus faktor ieu bakal ngabalukarkeun fluctuations atawa malah béda anu signifikan dina kinerja kacapean bahan.

Pangaruh faktor dina kakuatan kacapean mangrupa aspék penting dina panalungtikan kacapean.Panalungtikan ieu bakal mantuan dina desain struktur bagian luyu, seleksi bahan tube baja seamless bener jeung rumusan rupa-rupa téhnik processing tiis tur panas rasional, kukituna mastikeun kinerja kacapean tinggi sahiji bagian.

1. Pangaruh konsentrasi stress
Sacara konvensional, kakuatan kacapean dimeunangkeun ku pangukuran ngagunakeun sampel lemes anu rumit.Sanajan kitu, notches béda, kayaning hambalan, keyways, threads, sarta liang minyak jsb, inevitably aya dina bagian mékanis sabenerna.Ayana notches ieu ngakibatkeun konsentrasi stress, nu ngajadikeun stress sabenerna maksimum dina akar kiyeu teuing gede ti stress nominal ditanggung ku bagian, sarta mindeng dimimitian gagalna kacapean bagian.

Koéfisién konsentrasi setrés téoritis Kt: babandingan setrés aktual maksimum ka setrés nominal dina akar kiyeu diala nurutkeun téori élastis dina kaayaan élastis idéal.

Koefisien konsentrasi stress éféktif (atawa koefisien konsentrasi stress kacapean) Kf: babandingan wates kacapean σ-1 sampel lemes jeung wates kacapean σ-1n sampel kiyeu.
Koéfisién konsentrasi setrés anu épéktip henteu ngan ukur dipangaruhan ku ukuran sareng bentuk komponén, tapi ogé ku sipat fisik bahan, pamrosésan, perlakuan panas sareng faktor sanésna.

Koéfisién konséntrasi setrés anu épéktip ningkat ku seukeutna kiyeu, tapi biasana langkung alit tibatan koefisien konsentrasi setrés téoritis.
Koefisien sensitipitas kiyeu kacapean q: koefisien sensitipitas kiyeu kacapean nunjukkeun sensitipitas bahan kana kiyeu kacapean sareng diitung ku rumus ieu.
Kisaran data q nyaéta 0-1, sareng anu langkung alit nyaéta q, anu kirang sénsitip nyaéta bahan tabung baja anu mulus kana kiyeu.Percobaan némbongkeun yén q teu murni konstanta bahan, sarta masih patali jeung ukuran kiyeu;q dasarna teu patali jeung kiyeu ngan lamun radius kiyeu leuwih gede ti nilai nu tangtu, nilai radius béda pikeun bahan béda atawa status processing.

2. Pangaruh ukuran
Kusabab heterogeneity tékstur sareng cacad internal bahan, paningkatan ukuran bakal ngagedekeun kamungkinan gagalna bahan, ku kituna ngirangan wates kacapean bahan.Ayana pangaruh ukuran mangrupikeun masalah anu penting dina nerapkeun data kacapean anu dicandak ku pangukuran sampel leutik di laboratorium kana bagian tina ukuran anu sabenerna.Teu mungkin pikeun lengkep sareng sami ngagambarkeun konsentrasi setrés, gradién setrés atanapi anu sanés dina ukuran anu saleresna, ku kituna hasil laboratorium sareng kagagalan kacapean sababaraha bagian khusus dipegatkeun.

3. Pangaruh status processing permukaan
tanda machining henteu rata salawasna aya dina beungeut machined.Tanda ieu sarua jeung notches leutik ngabalukarkeun konsentrasi stress dina beungeut bahan, sarta bakal ngurangan kakuatan kacapean bahan.Tés nunjukkeun yén, pikeun baja sareng alloy aluminium, wates kacapean mesin kasar (putaran kasar) langkung handap tibatan polishing halus longitudinal ku 10% -20% atanapi langkung.Nu leuwih luhur nyaéta kakuatan bahan, nu leuwih sénsitip ka smoothness permukaan.


waktos pos: Aug-06-2020